Elikkäs, syksyllä 1999 joukko pieniä ja innostuneita jumppareita aloitti joukkuevoimistelu -harrastuksen voimistelukouluryhmässä nimeltä Kirsikat. Valmentanuransa aloitti sillon myös yläastelaiset Riikka, Marjo ja Liisa, joista siis vain Riikka toimii tehtävässä vielä tänäkin päivänä.
Aluksi harjoitukset keskittyivät tietysti joukkuevoimistelun perusteisiin sekä esitysohjelmien harjoitteluun. Muun muassa Lumilinna- ja Peikkotanssilla esiinnyimme erilaisissa tapahtumissa. Ensimmäinen kilpailuohjelmamme oli taitosarjaohjelma (niitäkin oli sillon joskus) Kissa ja hiiri keväällä 2000. Sillä tosin esiinnyimme vain aluekisoissa. Tässä vaiheessa porukkaa tuli ja meni, kunnes ydinporukka alkoi muodostua ja Kirsikoista tuli Zirkoneita.
Ensimmäiset vähän isommat kisat olikin sitten nuppukisat keväällä 2001, jossa mentiin Pelle-ohjelmalla. Puku oli vihreä-sininen ja musana oli sellanen joku iloinen pilpatus.
Syksyllä 2001 vuorossa olikin sitten ensimmäinen välineohjelma. Nuppusarjassa (8-10 v.) mentiin ja välineenä siis naru. Puku oli iloinen, väreiltään kelta-oranssi ja naru oranssi. Tähän asti nykyisistä zirreistä mukana oli ollut vasta Lotta ja minä, mutta naruohjelmassa mukaan kuvioihin astui myös Neea.
10-12 -vuotiaiden sarjaan nousimme keväällä 2002 ja silloin vuorossa oli "vihree-musta" ohjelma, jossa puku oli siis musta-vihreä eikä siitä paljon sen enempää.
Ensimmäinen pallo-ohjelmamme syksyllä 2002 tehtiin espanjalaiseen musiikkiin. Puku oli sähkön sininen sekä selästä avoin ja pallo helmiäisoranssi. Kampaus oli aika mieleenpainuva: nuttura otsalla ja niskassa. Tällä ohjelmalla saimme myös ensimmäisen aluemitalimme ja siitäkös se riemu vasta ratkesinkin. (Kuva on harjoituksista, joten kampauksia ei valitettavasti ole nähtävillä.)
Kenraaliharjoitukset syksy 2002
Kevät 2003 mentiin samalla puvulla "turkkilaisessa diskossa". Tämä oli siis valmentajiemme ilmaus musiikistamme. Ensimmäistä kertaa kategoriaan neljä ja TUL:n kisoissa finaaliin!
Seuraava ohjelmamme eli Lappi-pallo syksyllä 2003 on ehkä ensimmäinen ohjelmistamme ensimmäinen, joka on jäänyt suurempienkin yleisöjen mieleen. Pukumme oli sininen ja myös hameellinen (enimmäistä kertaa). Hametta kiersivät tuhannet paljetit neljäntuulenhatun sävyissä ja pallo oli tummanpunainen. Tuloksena TUL:n kisoissa neljäs sija ja tyttökisoissa kategoria 4 eli tyytyväisiä oltiin.
Lappipallon alkuasento
Keväällä 2004 siirryttiin lappalaistunnelmista vauhdikkaisiin espanjalais rytmeihin ja samalla myös 12-14 -vuotiaiden sarjaan. Puku oli musta ja hapsuhameinen. Väriä siihen antoivat pinkit ja oranssit suikut sekä hieman kohua aiheuttaneet oranssit verkkosukkahousut. Aluekisoissa kategoria kaksi oli todellinen riemun paikka ja odotukset kasvoivat, joten tyttökisojen nelos kategoria oli hienoinen pettymys.
Syksyllä 2004 olikin sitten legendaarisen "japsi-vanteen" aika. Vanneohjelmamme oli teemaltaan siis japanilainen ja leikkautimme kaikki myös hienot etuhiukset tyyliin sopiviksi. Pukuna oli edelliskevään puvusta muunneltu musta-violetti hamepuku violetteine sukkahousuineen. Suoritus oli aluekisoja lukuunottamatta kaikissa kisoissa aikalailla katastrofaalinen ja kategoriat myös niiden mukaisia. Näin jälkeenpäin ajateltuna oli ihan hyvä käydä pohjalla, sillä sen jälkeen menestystä osasi taas arvostaa ihan eri tavalla eikä treenimotivaatiota tarvinut kauaa hakea tämän kyseisen kauden fiiliksiä muistellessa. Nykyään japsi-vanne ja sen kisasuoritukset lähinnä naurattavat, mutta ovat edelleen myös hyvä motivaationlähde, jos nollan-pudotuksen-suorituksen yritykset harkkasalilla turhauttavat.
Hieman synkemmistä tunnelmista muutos kevään 2005 vapaaohjelmaan oli huima. Superpirteä brasiliaistyylinen Carcara -ohjelma oli sekä tyylillisesti että menestykselliseti melkoinen kontrasti sitä edeltäneeseen vanneojelmaan. Kelta-vihreä "tipupuku" sekä persoonallinen siivittivät meidät uramme ensimmäinen 1 kategoria ja vieläpä kolmissa kisoissa! Tyttökisoissa irtosi myös viimein se kauan himoittu finaalipaikka.
Aluekisat kevät 2005
Kesällä 2005 Julia tuli vahvistamaan kokonpanoamme voimisteltuaan ensin pitkään Innon toisessa joukkueessa ja sen jälkeen vuoden Ruotsissa, rytmisjoukkueessa. Myös joukkueemme nimi vaihtui Innon joukkuemuutosten myötä ja niimpä meistä tuli Zircone.
Harjoitukset syksyllä 2005 (lehtikuva)
Syksyllä 2005 edelliskevään hilpeistä tunnelmista siirryttiin taas aivan toisenlaiseen maailmaan. Nina Simonen Feeling Good kun kertoi orjien vapaapäivästä, joka sinäänsä on iloinen asia ja ilolla me se tulkittiinkin. Monisävyinen palapuku oli afrikkalaishenkinen ja vanteessakin oli paljon värejä mustalla pohjalla. Vanteet pysyi ihan kiitettävästi käsissä ja tuloksena tyttökisoissa oli siihen astisista sijoituksista paras eli 8. sija finaalissa!
Aluekultaa syksy 2005
Ps. Pahoittelen jodenki kuvien pienuutta ja huonolaatuisuutta. Parantelen ja lisäilen kuvia myöhemmin. :)
1 kommentti:
Koska tulee part 2?? :)
Lähetä kommentti